
Ontdek de Marokkaanse keuken! Voor ouder en kind.
AanmeldenMaak kennis met de docent
Ik ben geboren en getogen in Enschede. Zoals mijn naam al verklapt liggen mijn roots niet in Twente maar in de Marokkaanse Koningsstad Fes. Samen met mijn man heb ik twee leuke zoons, Noah en Elias. Ik groeide op in een groot en warm gezin waar het veel draaide om gezelligheid en lekker eten. Mijn moeder, die in de jaren zeventig en tachtig kooklessen gaf in het buurtcentrum, is met recht een keukenprinses. Ik zie haar als mijn inspirator/mentor. Als het niet goed is, dan laat ze het weten. In een handomdraai tovert ze tot de op dag van vandaag op geheel eigen wijze de heerlijkste gerechten op tafel. Arabisch, Nederlands, Italiaans, Spaans: het maakt voor haar niet uit. Het lag voor de hand dat al haar dochters goed leerden koken. In deze tijd niet echt genderneutraal, gelukkig hebben we daarin stappen gezet. Terugkijkend was ik haar vertrouweling en rechterhand, door mijn leergierigheid hing ik al jong boven te pannen. Hoewel ik daar beroepsmatig niets mee wou doen, bleef het verlangen bestaan. Als puber keerde ik me zelfs tegen wat ik van huis meekreeg, zoals dat gaat en wou ik het vooral op mijn eigen manier doen. Op latere leeftijd voelde ik me tijdens mijn reizen geheel onverwachts sterk aangetrokken tot invloeden van deze cuisine en cultuur die ik overal terugzag. Andalusië voelt bijvoorbeeld voor mij als thuiskomen in Europa, de moren hebben daar veel sporen achtergelaten. Aangemoedigd door vrienden en familie heb ik besloten om mijn passie en kennis om te zetten in een toegankelijke en leuke workshop. In Fes heb ik tijdens deelname aan kookworkshops vooral geleerd dat koken intuïtief gaat, puur op gevoel en daar hoort veel proeven en ruiken bij. Ik hoop veel Twentenaren mee te nemen in deze culinaire en culturele ervaring. Het doorgeven van de kennis en culturele inzichten van mijn voorouders zie ik als mijn missie.

In het kort
-
CursuscodeVUH5601
-
Duur1 les
-
Startdatum4 juni 2025
-
Lestijden17.30-21.00 uur
-
LeslocatieGieterij 200, Hengelo
-
Cursusjaar2024-2025
-
Cursusgeld€ 70,00 per duo.
-
Aanvullende kostenInclusief ingrediënten.
Meer over de cursus
Kosten bij annulering
- In geval van annulering van de aanmelding binnen 10 dagen voor aanvang van de cursus is 25% van het cursusgeld aan inschrijvingskosten verschuldigd. Is het cursusgeld reeds betaald, dan wordt het cursusgeld teruggestort onder inhouding van 25% van het cursusgeld aan administratiekosten met een minimum van € 17,50.
- Daarnaast worden bij annulering na ontvangst van de uitnodiging (om welke reden dan ook) de kosten voor de ingrediënten (€ 18,75 per duo) in rekening gebracht.
Cursusvoorwaarden
Lees onze algemene voorwaarden goed door voordat je je aanmeldt voor een cursus, workshop of training.
Na aanmelding geen bevestiging ontvangen? Check je spam!
Om te voorkomen dat onze correspondentie (bevestiging aanmelding, uitnodiging, etc.) in jouw spam terecht komt, willen wij jou vragen onze mailadressen vu@volksuniversiteit-hengelo.nl en info@volksuniversiteit-hengelo.nl op te nemen in je adressenbestand.